ספר חדשני וראשון מסוגו שדן באחריות המגשר, מלבן את הבעיות המשפטיות והאחרות הקשורות בכך ועוסק בסוגיות הליבה של התנהלות המגשר במהלך הגישור, וביניהן:
- אחריות המגשר על פי דיני הנזיקין, דיני החוזים, תקנות הגישור וההסכם המצוי, תוך ניתוח לשון הדין ובהתבסס על הפסיקה הרלבנטית.
- כוונת מחוקק-המשנה הישראלי ותפיסתו את תפקיד המגשר על פי החומרים ששימשו ליצירת תקנות הגישור וההסכם המצוי.
- רשלנות מקצועית והיזק דיבור מצד מגשר, כמומחה בתחום התבטאויותיו או כשאינו מומחה ובנותנו עצה ידידותית.
- הסתמכות על דברי המגשר או בדיקתם.
- חובות המגשר, המתחייב מהן והפרתן.
- עילות תביעה פוטנציאליות נגד מגשר.
- תניה הסכמית לפטור מגשר מאחריות.
- חיסיון ואי-קבילות של ראיות בתביעה נגד מגשר.
- ייעוץ וחיווי הדעה על-ידי המגשר, לרבות "בעניין מקצועי" ו"בשאלה של מומחיות", מתן מידע מקצועי על-ידיו, צפי מפיו, הערכותיו, הצעותיו, המלצותיו והשפעתו על יישוב הסכסוך באמצעים אלה; המחלוקת בנדון ופתרונות לכך במדינות שהנהיגו גישור.
- ההיבטים הפסיכולוגיים הכרוכים במתן ובקבלת ייעוץ וחיווי דעה.
הספר מוסיף ומציע מודל חדש לניהול הגישור, הגישור המותאם, בהלימה להבדלים בצורך ובנכונות לתת או לקבל מידע ועצות מהמגשר, כדי שיתאפשר לפעול בנדון על פי מה שמתאים למגשרים ולמתגשרים בכל גישור קונקרטי, תוך כיבוד רצונם, צרכיהם והסכמתם. הספר מבהיר את חיוניות ההתאמה, את משתניה ואת אופן ביצועה.
הספר מקיף את ההיבטים המעשיים, התיאורטיים, הפסיכולוגיים, הנורמטיביים והמשפטיים של מלאכת הגישור, והוא ממוקד בנושא קרדינאלי לביצוע הגישור כדבעי.
נוכח השימוש ההולך וגובר בהליך הגישור ולאור תכני הספר ויסודיותו, הספר חשוב ורלבנטי לכל מגשר ולכל עורך-דין שמלווה לקוח בגישור או מייצג צד כלשהו בהליכים נגד מגשר, כמו גם לשופטים בבואם להכריע לגבי משמעויות הדין, תכליתו ותוצאות הפרתו. מורי גישור, לומדי גישור, מתגשרים ובעלי זיקה לתחום המשפט והגישור עשויים אף הם להיבנות משפע המידע הנקודתי והבינתחומי שמציע הספר לקוראיו.